BOTTARGA (Italiană), KARASUMI (Japoneză) sau AVGOTARAHO (Greacă) este o delicatesa din icre de  chefal sau ton, presate si uscate.

AVGOTARACHO a fost considerata o delicatesă incă din epoca faraonilor. De asemenea, a fost un componentă importantă in dieta antică grecească şi mai târziu în perioada bizantină

De ce Bottarga TRIKALINOS?

  • Gust echilibrat si delicat / aroma placută și de lungă durată dupa degustare
  • Pastrarea valorii nutritive originale
  • Fară adaos de conservanţi, fară procesare chimică
  • Se  folosesc numai icre de chefal salbatic, recunoscute ca fiind cele mai de calitate icre pentru această delicatesă.
  • Tehnicile de productie standardizate echilibrează corect procesele de uscare si sărare pentru a oferi un produs final cu o umiditate mare și un conţinut scazut de sare (continuţul de sare al produsului este mai mic de 1%)
  • Produsul  este acoperit cu un strat de ceară naturală care păstrează produsul și gustul său delicat pe toata durata de valabilitate in ciuda continuţului scăzut de sare.

Universitatea Charokopeion din Atena a realizat un studiu a valorii nutritive a produslui arătand că Trikalinos Bottarga conţine Vitamiele A, B12, C; Seleniu; Fier; Calciu; Proteine; Acizi graşi Ω3

OlivaShop.ro si DelightsofCrete, reprezentanti exclusivi in Romania ai unor producatori cu traditie din Insula Creta, Insula Zakynthos, Kalamata si Messolonghi va invita sa degustati un meniu savuros bazat pe ingrediente din dieta meditaraneeana si cretana: Bottarga, ulei de masline extravirgin, otet si creme balsamice, perle balsamice, sucuri naturale si uleiuri esentiale din citricele insoritei insule Creta.